/pic/ Integrative Transparency: Louvre-Lens by SANAA

by 5xa

The decentralisation of French cultural institutions continues. After the Centre Pompidou in Metz, the most frequently visited museum in the world has also opted for expansion in a provincial area. The annex of the Louvre in the northern French city of Lens is intended to revitalise the structurally weak Nord-Pas de Calais region –- but without blatantly imposing on it. The new museum was officially inaugurated by the President of France on 4 December 2012.

Architects: SANAA Kazuyo Sejima & Ryue Nishizawa, Tokyo
Location: rue Paul Bert, F-62300 Lens

detailshttp://europaconcorsi.com/projects/117545-Mus-e-du-Louvre-Lens/details/facades

source

link http://www.detail-online.com/architecture/news/integrative-transparency-louvre-lens-by-sanaa-020580.html

post https://www.facebook.com/groups/SCNinARCH/permalink/211131792395258/

Advertisements